Läs om spel, risker och självavstängning HÄR

Firar med en resa till Kuba

Rolf var garanterad 400.000 kronor när han vunnit Gulkantens högvinst Guldvinsten. Slutsumman landade på 100.000 kronor mer!

Rolf var garanterad 400.000 kronor när han vunnit Gulkantens högvinst Guldvinsten. Slutsumman landade på 100.000 kronor mer!

På bordet låg en solfjäder med 100 stora skraplotter och en av dem var 82-årige Rolfs.

– Jag drog lotten slumpmässigt ur högen. Jag var jättenöjd med de 400 000 jag redan var garanterad. När vinsten landade på 500 000 blev det en extra bonus, säger Guldvinsten-vinnaren och skrattar nöjt.

Han har prenumererat på sex Guldkanten-lotter ända sedan de började säljas och har skrapat fram några småvinster tidigare. Denna gång blev det högvinst hemma vid köksbordet. Rolf hade skrapat fram Guldvinsten!

– Lotteriets representanter ordnade med resa och hotell i Stockholm, där dragningen ägde rum. Det var jättetrevligt och på kvällen firade jag med god mat och dryck i hotellbaren, säger Rolf som precis är hemkommen till villan i Eksjö igen.

Rolf har inte berättat om vinsten för någon ännu, när han skulle resa till Stockholm trodde den vuxna dottern att han skulle i väg på något förbundsmöte. Rolf är nämligen ordförande för SKPF:s avdelning på Höglandet. Det har han varit ända sedan han gick i pension efter många år som vaktmästare på sjukhuset i Eksjö.

– Jag var fackligt aktiv som sektionsordförande för kommunals avdelning 31 när jag var yrkesverksam och nu tackade ja till att vara ordförande i pensionärsföreningen. Jag tänkte sitta ett par år, men har blivit kvar betydligt längre än så, skrattar Rolf och berättar att avdelningen ordnar allt i från julbord till bussresor med intressanta utflykter.

Rolf gillar att resa även privat och tänker använda en del av vinstslanten till att åka på semester till Kuba. Hans vänner har talat sig varma för resmålet och Rolf ser fram emot att uppleva den kubanska kulturen.

– Men någon cigarr blir det inte, jag har slutat röka, säger han.

Kommande sommar är det dags att måla om huset och Rolf planerar att leja bort arbetet.

– När jag var i 60-årsåldern testade jag skärmflygning, men det skulle jag aldrig våga idag. Jag har blivit lite höjdrädd med åren, därför känns det fint att jag tack vare vinsten har råd att anlita någon annan för att klättra på ställningarna.

 

 

Inga vann Guldkantens högvinst

Det kändes som att det var meningen!

Inga vann 600 000 kronor på Guldkantens nya högvinstdragning Guldvinsten. Foto: Malin Bondeson

Inga vann 600 000 kronor på Guldkantens nya högvinstdragning Guldvinsten. Foto: Malin Bondeson

Det blev en oktoberdag Inga Andersson sent ska glömma. Först vann hon kortspel efter kortspel över dottern och mågen. Sedan kröntes dagen med att hon skrapade fram en högvinst på sin lott.

Inga Andersson hade spelat kort tillsammans med dottern och hennes man. Inga vann omgång efter omgång och när hon åkte hem skojade mågen och sa: ”Köp en lott på hemvägen, sådan tur som du har!”

Jag köpte ingen lott, men mina skraplotter från Guldkanten låg i brevlådan och väntade, så jag satte mig vid köksbordet för att skrapa dem.

Inga Andersson kunde inte tro sina ögon när hon skrapade fram ordet ”högvinst” på tre ställen.

När mitt barnbarn hälsade på lite senare under kvällen bad jag honom ta reda på vad det innebar och han svarade att jag vunnit minst 400.000 kronor, men det kunde bli ännu mer. Jag var helt chockad, skrattar Inga som en tid senare fick åka på en fördelningsdragning i Stockholm.

Inga fick dra ett kuvert ur en låda och hon valde ett som stack upp litegrann från de andra.

– Det kändes som att det var meningen att jag skulle dra just det kuvertet. Sedan tjuvkikade jag lite inuti och såg att det stod 600.000 kronor. Wow, det blev ju mycket mer än 400.000!

Under Stockholmsvistelsen passade Inga på att fira vinsten tillsammans med dottern Carina Börjesgård.

– Vi åt en god middag på restaurang och hade det jättetrevligt, säger Inga som redan bestämt vad vinstpengarna ska gå till.

Efter att ha bott och arbetat 35 år i Gryt, i Östergötland, flyttade hon för ett par år sedan närmare dotter och barnbarn i Lessebo. Här har hon köpt en lägenhet som nu ska renoveras.

– Jag ska ha ett nytt kök med grå luckor och nya klickgolv i hela bostaden. På så vis kommer jag att få njuta av vinsten varje dag.

Efter ett långt uppehåll hade Inga precis börjat prenumerera på lotterna igen när hon skrapade hem högvinsten.

– Lotten var med i det allra första utskicket. Nu fortsätter jag prenumerera på lotterna även om jag redan fått min vinst. Överskottet går ju till lägre medlemsavgifter och till forskning om äldre. Det är jättebra, säger Inga som själv jobbat i äldrevården innan hon blev pensionär för ett antal år sedan.

 


Monica, 68, vann 100 000 kr

Efter pandemin bär det av till New York

 

Sjukhus, hemsjukvård och narkomanvård. Monica Jönsson har under många års arbete i vården hunnit med en rad olika uppdrag. Hon trivdes så bra med sitt jobb att hon fortsatte att jobba lite på övertid.

Men när jag skulle fylla 67 bestämde jag mig för att gå i pension. Det var i samband med det som jag fick erbjudandet om att prenumerera på Guldkanten. Det tackade jag ja till. Jag tycker att det är roligt med lotter och brukar faktiskt ha tur, säger Monica.

Och visst hade Monica turen med sig även denna gång. Efter bara några månader skrapade hon fram 100000 kronor!

Jag blev alldeles snurrig av alla nollor och bad min son komma hit och dubbelkolla lotten, skrattar Monica, som bor i Löddeköpinge i Skåne.

Hit flyttade hon för bara tre år sedan, då hon bytte storstadens larm mot fågelkvitter och ett radhus med skogen runt knuten.

Jag bodde i Malmö förut. Nu bor jag nära min son och hans familj, säger Monica som ofta umgås med dem och njuter av lugnet i den lilla småstaden.

Monica tar skogspromenader och älskar att pyssla i sin lilla trädgårdstäppa, som är en prunkande oas där ”allt” växer.

Ett annat stort intresse som Monica har är att resa. Hon har besökt många av världens länder, och reser ofta tillsammans med son, sonhustru och de tre barnbarnen. När Coronapandemin är över planerar Monica att resa till New York med det äldsta barnbarnet, som fyller 18 år.

En del av vinstslanten får gå till den resan. Vi hade pratat om att åka redan nu till hösten, mitt barnbarn vill uppleva Halloweenfirandet i USA. Men det får lov att bli nästa år istället.

Monica har själv besökt USA många gånger och sett flera olika delar av landet. Nu ser hon fram emot att dela upplevelsen med barnbarnet.


Marie-Louise vann 100 000 kronor – köper bubbelbadkar

I samband med att det var semester hade Marie-Louise ett fint tillskott på kontot. Hon hade nämligen skrapat fram 100 000 kronor på sin Guldkanten-lott några veckor tidigare.

På grund av sin synskada fick Marie-Louises särbo granska lotten efter att hon skrapat den. När han sa att hon vunnit 100 000 kronor trodde hon inte att det var sant.
– Då tog han kort på lotten och förstorade upp kortet så att jag fick se med egna ögon att det stämde, berättar Marie-Louise.
Det går inte att ta miste på hennes glädje och förvåning över sin vinst. Hon berättar skrattandes om hur hon flera gånger ringde till Kundtjänst och försäkrade sig om att det stämde.
– När pengarna kom tänkte jag ”vad ska jag göra nu då?” Det var i samma veva som det var dags för semester så jag tog med mig min särbo på en rundresa i Sverige. Vi bodde på hotell och mådde bra.
Både Trosa, Mora och Lund fick fin-besök.
– Vi var även i Örebro och åt väldigt god, grekisk mat. Och så tog vi med min svärmor och hennes karl ut och åt älgfilé, supergott!
Marie-Louise har berättat om sin vinst för sin mamma, sin särbo och sina svärföräldrar, alla är väldigt glada för hennes skull.
– Jag är kommunalpensionär på grund av min synskada och för att jag har MS, jag kände att jag ville sponsra litegrann eftersom jag tycker att deras arbete är viktigt.
På Marie-Louises inköpslista står det ”bubbelbadkar”.
– Det är så skönt att bada bubbelbad och nu vill jag ha min egna lilla hemmaspa-avdelning!