SKPF Pensionärerna – tar strid för äldre

SKPF Pensionärerna är en intresseorganisation som driver på för bättre villkor för Sveriges pensionärer. Överskottet från Guldkanten går till SKPF Pensionärerna.

Tack för ditt stöd till SKPF!

Guldkanten är som bekant inte bara ett spännande lotteri. Du gör också en insats med din prenumeration eftersom Guldkantens överskott går till pensionärsförbundet SKPF.

Inte minst så får SKPF:s medlemmar tillgång till mängder av sociala aktiviteter, förmånliga medlemsförsäkringar och rabatter på allt från konsumtionsvaror till resor. De får också tidningen Här&Nu, med intressanta artiklar och reportage om allt som rör pensionärer.

Medlemmarna bidrar även till förbundets påverkansarbete där de arbetar lokalt för pensionärernas rättigheter i kommunernas och landstingens pensionärsråd. De är påtryckare på riksnivå i regeringens pensionärsråd, uppvaktar regelbundet politikerna och är remissinstans i viktiga frågor som rör medlemmarna. SKPF agerar brett tillsammans med myndigheter och intresseorganisationer för att stärka pensionärernas ställning i hela samhället.

SKPF Pensionärernas ordförande Liza Di Paolo-Sandberg med det senaste överskottet från lotteriet Guldkanten.

SKPF Pensionärernas ordförande Liza Di Paolo-Sandberg med det senaste överskottet från lotteriet Guldkanten.

Det här är SKPF

SKPF Pensionärerna är ett religiöst och partipolitiskt obundet pensionärsförbund som är öppet för alla som har någon form av pension, oavsett yrkesbakgrund.

SKPF står för Svenska KommunalPensionärernas Förbund, men sedan 1997 är förbundet en öppen organisation där alla med någon form av pension är välkomna. Idag har förbundet drygt 162 000 medlemmar fördelade på 124 lokalavdelningar och växer ständigt.

Förbundet bildades 1949 och har sedan dess verkat för bättre villkor för pensionärer samt genom sina avdelningar arrangerat sociala aktiviteter, studiecirklar, resor, motionsträffar osv. Förbundet bedriver också både lokalt och centralt politiskt påverkansarbete i för förbundet viktiga frågor som pensionerna, äldreomsorgen mm.

Besök förbundets hemsida här.

SKPF Pensionärerna är öppet för alla som har någon form av pension.

SKPF Pensionärerna är öppet för alla som har någon form av pension.